PeterGodt nytår til alle læserne af Syddansk Universitets eget studentermagasin; RUST.

For mange studerende betyder det nye år også nye nytårsforsætter, såsom at blive en bedre studerende. F.eks. ved at få læst pensum mere grundigt eller tage bedre noter til undervisningen. Andre vælger nytårsforsæt om at få dyrket mere motion, hvilket ikke hænger sammen med det normale studieliv, hvor man sidder stille til forelæsninger eller på læsesalen med sine bøger. Motion anses som en hobby ved siden af studiet. Det er dog helt forkert og ønsker man gode karakterer, så er det en meget god idé at begynde at dyrke motion. En sund krop er nemlig utrolig vigtig for ens læring som studerende. En undersøgelse fra sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg, viser at de studerende fik højere karakterer, fordi de dyrkede motion en time om dagen. Men udover bedre indlæring, så betyder motion også, at færre studerende falder fra deres studie. Det viser tal fra sygeplejerskeuddannelsen på Metropol i København. Motion styrker ikke bare hjernens evne til at lære, men skaber også sociale relationer mellem studerende, som styrker det sociale og faglige fællesskab. Motion får studerende til at lære mere og gennemføre deres studie.

nyt, at man begynder at tænke på sundhed i forbindelse med et godt studiemiljø på uddannelsesstederne, men de positive resultater har længe været kendt i virksomhederne. Sunde medarbejdere giver simpelthen bedre bundlinje i regnskabet: Flere tilfredse medarbejdere, højere produktivitet og mindre sygefravær, er bare nogle af gevinsterne for virksomhederne ved at have en aktiv sundhedspolitik. Så studerende skal ikke være bange for at tage en pause fra bøgerne og i stedet løbe en tur. Faktisk vil ens bøger takke en for det.

Mange har været kritiske over for Syddansk Universitets satsning på idrætstilbud til studerende, og i stedet ønsket, at pengene er blevet brugt på undervisningen. Men hvis studerende skal have den optimale læring ud af undervisningen, så kræver det sunde studerende. Syddanske Studerende bakker 100 % op om de mange initiativer på området, såsom stiftelsen af SDU Idræt, oprettelsen af SDU Fitness og bygningen af det nye atletikanlæg. Vi skal sikre at alle studerende ved vores universitet, har de bedste rammer for at få den bedste uddannelse. Motion giver både sundere studerende og sundere relationer mellem studerende, hvilket vi bl.a. har set ved den første institutdyst, sidste forår på campus i Odense, hvor studier har dystet i sportsgrene mod hinanden.

Vi skal også styrke sundheden i studiestarten, hvor mange nye studerende desværre tilegner sig usunde spisevaner og studievaner, fordi de lige er flyttet hjemmefra og glemmer at få ordentlig mad i et hektisk første semester, der også er præget af for meget fokus på alkohol. Mit ønske til Syddansk Universitets nytårsforsæt skal være, at sundhed spiller en større rolle i studerendes studieliv, både til gavn for den personlige udvikling, det sociale fællesskab og den faglige indsigt. Vi skal indrette vores universitet, så studerende får mulighed for at leve sundt, have sunde relationer til medstuderende og dermed give hjernen den bedste mulighed for at få den optimale læring.

Godt nytår og god løbetur.

Foto: Josiah MacKenzie

The following two tabs change content below.

Peter Lykkegaard, Formand for Syddanske Studerende

Nyeste indlæg af Peter Lykkegaard, Formand for Syddanske Studerende (se alle)