Som studerende gælder det for langt de fleste, at cyklen er det eneste selvejede transportmiddel. Derfor foregår det ofte med de lange InterCity-larver, når man skal hjem til mors mørbrad eller til fest hos Silke og de andre venner i Aarhus. 

En togtur er ikke bare et fysisk flytteri fra ét punkt til et andet. Ved at huske på, at man ikke er alene i toget, kan man både gøre andre glade, og med simple tricks kan man samtidig se overskudsfuld ud.

Første skridt er at forstå den urgamle regel:

”Først går folk ud, og derefter kan du hoppe ombord”

[quotebox]Først går folk ud, og derefter kan du hoppe ombord[/quotebox]

Det er ikke kun høfligt, men det er også logisk, idet der bliver frigivet plads, som du kan overtage. Hvis du frygter, at din høflighed koster dig en siddeplads, kan du med stor fordel benytte den klassiske Holmens-blokade. Ved at stille dig klods op af døren med kroppen naturligt, men bredt skærmende for dem bag dig, kan du være sikker på at komme først ind i toget, samtidig med at du lod alle andre komme ud først. Blokaden er et godt redskab til at ligne en overskudsbombe, da du kan stå og slappe af, mens du høfligt venter.

NOTE: Holmens-blokade virker kun, hvis den udføres ved døren modsat stationens udgang. Ellers kommer du til at skulle vige for menneskemængden, der skal ud, fordi du står i vejen. Det gør det umuligt at bevare sin plads lige foran indgangen, og du kan ende med at stige ind sidst.

Hvis du scorer en siddeplads, kan du roligt slappe af og nyde turen. Næsten. For her er en gentleman-regel, der siger:

”Overlad din plads til nogen, der har mere brug for den end dig”

Der er ikke noget direkte facit på, hvem det er, men gamle mennesker hører til den kategori. De fleste gamle mennesker kender til gentleman-reglen, da den havde sin storhedstid i sporvognene, og da ordet ”jernbane” var et hit. Derfor er det en flot og nostalgisk gestus. Ved at lade dem overtage din plads, gør du ikke alene en anden umanerligt glad. Der er en chance for, at der er nogen, der efter at have set din overskudshandling og de anerkendende blikke, der følger med, næste gang vil kopiere det.

NOTE: Samme overskud forventes ikke, hvis du har købt en pladsbillet.

[quotebox]Hvis du frygter, at din høflighed koster dig en siddeplads, kan du med stor fordel benytte den klassiske Holmens-blokade[/quotebox]

Der er desværre også risiko for, at toget er så spækket med mennesker, at en siddeplads ligger lige så fjernt som en hyggeaften mellem Obama og Kim Jong-Un. Derfor kan du blive nødt til at slå dig ned i togets gang. Det har i årevis været anvendt som opholdssted, når kupeerne har været proppet, og DSB ikke har magtet at koble et par ekstra togsæt på. Hvis din eneste plads i toget er i gangen, er du nødt til at have for øje:

”En plads i gangen er ikke det samme som en siddeplads i kupeen”

Det bør ikke overraske dig, at der er folk, der skal forbi, og derfor nytter det ikke noget at tage en lur eller begrave dig dybt i Harry Potters verden. Du kan komme ud for at skulle gøre plads for folk, der skal ombord på toget, ligesom der er nogen, der skal på toilettet. Du skal være opmærksom og gøre plads i stedet for at få ejerfornemmelser over den lille plet gang, du har optaget. Ved at være opmærksom og bane vej for andre, før de skal stå og sparke til dig, skaber du en aura af overskud – og du kan sagtens høre musik samtidig, så togturen ikke bliver helt uden morskab.

NOTE: Træning af Matrix-lignende bevægelser hjemmefra kan vise sig at blive en nyttig egenskab. Ikke mindst fordi det ser sejt ud.

Der skal ikke meget til, før du kan signalere overskud og samtidig gøre en god ting for en medpassager. Det fornemmeste er, at dit udadtil blomstrende overskud potentielt bliver kopieret af din sidemand. På den måde kan du være medstifter af god rejsekutyme og overskudsoseri på en af de mange togture, som finder sted hver dag.

The following two tabs change content below.

Maria Holm Mikkelsen

Nyeste indlæg af Maria Holm Mikkelsen (se alle)