Henrik Øregaard Dam er ny rektor på SDU. Den 45-årige professor udskifter sit job som dekan på Københavns Universitet og erstatter Jens Oddershede som SDU’s nye rektor.

Siden 2001 har Jens Oddershede regeret på SDU. Men den tid er nu forbi. Til februar overdrager han nemlig rektoratet til 45-årige Henrik Øregaard Dam.rektor

“Efter at vi har været igennem et kvalificeret felt med 14 ansøgere, er jeg overbevist om, at vi har valgt den rigtige person. Henrik Øregaard Dam er en moderne leder, der trods sin unge alder allerede har nået imponerende resultater. Han har spændende visioner, som passer fint med det strategi- og ledelsesgrundlag, som Syddansk Universitet er ved at lægge sidste hånd på, siger Lars Nørby Johansen, der er formand for bestyrelsen på Syddansk Universitet.”

Henrik Øregaard Dam kommer fra et job som dekan ved det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet. Da han blev ansat i den stilling for syv år siden, blev han Danmarks yngste dekan. Udover jobbet som dekan, var Henrik Øregaard Dam medlem af det øverste ledelsesteam på Københavns Universitet og havde en lang række bestyrelsesposter og tillidserhverv.

“Som dekan har jeg fulgt Syddansk Universitet på tæt hold, og jeg er meget imponeret af den udvikling, universitetet er inde i. Det står i dag som et af landets stærkeste universiteter, og hvis man ser på de internationale rankinglister, ligger universitet mellem de 200-300 bedste i verden, og det er en unik position at opnå, når man tænker på, at universitetet ikke engang har eksisteret i 50 år, siger Henrik Øregaard Dam.”

Henrik Øregaard Dam er uddannet professor og dr.jur i skatteret. Han starter som rektor for alle seks SDU-campusser i februar, når Jens Oddershede stopper.

The following two tabs change content below.