Vi har næsten alle fordomme om Scientology. De fleste af dem er dårlige. Men det er der en grund til. Vi hører nemlig kun den dårlige historie.

[quotebox]Egentlig skal man betale Scientologykirken mange hundrede tusinde kroner for at få denne historie at høre. Men i Rust giver vi dig den selvfølgelig gratis[/quotebox] Er du nogensinde gået ned ad Købmagergade, forbi Rundetårn, og er blevet spurgt, om du er interesseret i en gratis stresstest? Har du nogensinde hørt nogen tale godt om testen? Formentlig ikke. For bag testen står Scientologykirken. Og den kan folk ikke lide.

I den generelle befolknings øjne er Scientology på ingen måde set i et positivt lys. Nogen har endda taget deres modstand mod kirken så langt som at danne en hel organisation imod. Når du googler Scientology er første hit Scientologys egen hjemmeside – nummer to er xenu.net.

Xenu?” tænker du måske. Og det er faktisk meget naturligt. For egentlig skal man betale Scientologykirken mange hundrede tusinde kroner for at få denne historie at høre. Men i Rust giver vi dig den selvfølgelig gratis. For at forstå Scientology skal man nemlig kende Xenu. Ligesom man skal vide, hvordan Jesus døde på korset, hvis man skal forstå Kristendommen.

For 75 millioner år siden fandtes et galakseforbund bestående af 76 planeter, der alle blev styret af diktatoren Xenu. Galakseforbundet led af overbefolkning, og for at løse problemet bragte han billioner af folk til Jorden, der dengang hed Teegeeack. Derefter placerede han hydrogenbomber i Jordens vulkaner for at destruere de anbragte folk. Men inden i alle menneskerne fandtes thetanere, en slags ånder eller sjæle, der alle overlevede. Thenanerne fløj hvileløse rundt, indtil de første moderne mennesker opstod, som de kunne sætte sig fast på. Derfor tror scientologer på, at vi alle har en ekstra kropsthetan siddende på os i dag. Dem vil man gerne af med, da de medfører smerte og ulykke i hele ens livstid.

Men hvad er Scientology?

Før vi går videre til en nærmere beskrivelse af Scientologys praksis, skal der være styr på noget grundlæggende historie. Du kan nemlig ikke kende Scientology uden af kende Lafayette Ronald Hubbard – bedst kendt som L. Ron Hubbard. Hubbard var egentlig science fiction-forfatter, men udgav i 1950 bogen Dianetics. The Modern Science of Mental Health. En bog, der for første gang introducerede ’gør-det-selv’-terapiformen Dianetik. Dianetikken handler om at fjerne sine engrammer. Engrammer er en form for traumer, der stammer helt tilbage fra thetanerne. Dem vil man gerne af med. Og det kommer man gennem samtalesessionen kaldet auditing.

Inden du har bearbejdet dine engrammer, er du preclear, hvor målet er at blive clear. Men bare fordi du er clear, er du ikke færdig. Så kan du nemlig blive Opererende Thetan – forkortet OT. Men bare fordi du er OT, er du ikke færdig. Der findes nemlig femten forskellige OT-niveauer. Det er godt nok kun otte af dem, som L. Ron Hubbard nåede at få skrevet ned.

I dag er Scientology en religion, der styres gennem sine kirker. Den første Scientologykirke blev grundlagt i Los Angeles i 1954. Nu er der Scientologykirker verden over, hvoraf der også er en i København.

Dem, ingen kunne li’

Det hele lyder måske lidt underligt. Og hvis du tænker sådan, er du ikke alene – langt fra. Det synes Operation Clambake nemlig også. Operation Clambake er en organisation, der modarbejder og nedgør Scientology på hjemmesiden xenu.net. Deres mål er at få folk til at indse, hvad Scientology i virkeligheden laver.

Bag Operation Clambake står nordmanden Andreas Heldal-Lund. Med mottoet ”Undressing the Church of Scientology since 1996” forstår man hurtigt, hvad organisationens formål er. Heldal-Lund skriver, at han startede organisationen i midten af 90’erne, da der på daværende tidspunkt var meget spredt information om Scientology, og at Scientology derudover formåede at få meget slettet fra internettet. Der er altså en evig strid i gang mellem Scientology og Operation Clambake.[quotebox]For at forstå Scientology skal man kende Xenu. Ligesom man skal vide, hvordan Jesus døde på korset, hvis man skal forstå Kristendommen.[/quotebox]

Men Operation Clambake er ikke alene om at tænke dårligt om Scientology. Det er nemlig den generelle befolknings opfattelse, at der ikke bliver set noget positivt i Scientology. Et af de store problemer med nye religioner, heriblandt Scientology, er nemlig, at folk har virkelig mange fordomme om dem. Er du enig i nedenstående ting?

  • De nye religioner er altid økonomisk suspekte.
  • De bryder med de etablerede seksuelle normer.
  • Der er tale om styring af godtroende folk.
  • De nye religioner er samfundsskadelige.
  • De nye religioners dogmer og forestillinger er latterlige og gennemskuelige.

Formentlig. Listen er nemlig lavet af religionssociolog Morten Warmind og er udarbejdet ud fra, hvilke fordomme folk oftest har om nye religioner. Diktatorrumvæsener? OT-niveauer? Måske forstår man godt, at der er så mange fordomme omkring Scientology. Men jeg har valgt, hvad jeg vil fortælle jer om Scientology. Jeg har ikke fortalt om, at folk frivilligt opsøger Scientology. At deres stresstest faktisk hjælper folk og gør dem gladere. Det, du læser, er min prioritering af, hvad der er vigtigt at vide om Scientology. Man kan nemlig ikke få hele historien med på to sider.

At jeg vælger at fortælle om rumvæsener, skaber helt sikkert flere fordomme hos folk. Det er nemlig den sjove historie om Scientology. Jeg deler en del af ansvaret. Det gør stort set alle, der fortæller om Scientology, for det er svært at være objektiv. Men hvordan skal man så blive fri fra de fordomme, man har tilegnet sig?

Gennem erfaring og information. En velkendt fordom er, at alle blondiner er dumme. Det troede du måske også engang. Men tror du virkelig også det, efter at du på dit studie har mødt 20 blondiner, der faktisk har fået ret mange 10- og 12-taller. Måske har du også mødt blondiner, der kun har fået 02. Lige meget, hvordan udfaldet er, vil begge erfaringer enten be- eller afkræfte dine fordomme. Og du bliver klogere.

Problemet med Scientology er, at du sjældent hører den gode historie. Scientology selv holder kortene tæt på kroppen – måske er der en årsag til det, måske er der ikke. Det gør Operation Clambake til gengæld ikke. Når du googler Scientology, er dit umiddelbart valg enten at høre Scientologys historie eller Operation Clambakes historie. Enten får du Scientologys halve udlægning af, hvad der egentlig foregår, eller får d
u Operation Clambakes, der udelukkende nedgør Scientologykirken og deres tilhængere. To situationer, der nok kun trækker din fordom i den bekræftende retning.

 

 

 

Derfor hader alle Scientology.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen

Nyeste indlæg af Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen (se alle)