September nærmer sig med hastige skridt, og for mange dermed også starten på et nyt liv og studie. At starte på et studie er ikke blot et uddannelsesvalg, det er også en livsstilsændring. Al begyndelse er svær, så vi har samlet et par opmuntrende tips og tricks til din studiestart.

Ny by – nye mennesker

Når hjem pludselig skifter adresse til fordel for drømmestudiet, er det vigtigt at sørge for at skabe et nyt netværk. Det er nemmere sagt end gjort, men uden venner og bekendte, bliver det hurtigt ensomt.[quotebox] Så få taleapparatet i gang, vær åben og imødekommende, og søg der hvor andre er.[/quotebox]

Skab et frirum

Dit studie vil naturligt komme til at fylde meget i dit liv,  men det er lige så vigtigt at skabe et frirum, hvor der er plads til at give slip, og tænke på noget andet. Find et job du kan have ved siden af, arbejd frivilligt eller sørg evt. for at være ekstra aktiv i dit studiemiljø. På den måde flyder dagene ikke bare sammen i én stor læsevælling, og du får et springbræt til nye venskaber og bekendte.

Brug faciliteterne

Mange oplever, at det er sværere at få venner på universitetet end på ungdomsuddannelserne. Dette kan skyldes færre fælles undervisningstimer, undervisningsformen og mentaliteten blandt de studerende. Men der er masser af fælles aktiviteter, så brug dem! Udover introdagene, er der fredagsbarer, idrætshold, fester og andre arrangementer. Sørg for at holde dig opdateret, evt. via diverse facebooksider.

Du er ikke alene – brug det!

Det ER hårdt at starte på en ny uddannelse, og alle kæmper med det. Så når du føler dig træt og ensom, kan det hjælpe at huske på, at du langt fra er den eneste. Tusinder sidder i samme situation som dig, og dine medstuderende har lige så svært ved det. [quotebox] Vær ikke bange for at tage initiativ til en samtale, en øl i baren eller kaffe i byen. Alle har brug for venner, og det skal jo starte et sted. [/quotebox]

The following two tabs change content below.

Cecilia Mandrup

Nyeste indlæg af Cecilia Mandrup (se alle)