I RUST vil vi gerne omfavne alle, og vi kan ikke udelukke, at Donald Trumps nevø læser med. Derfor får du her et indblik i sommerferie, der end ikke kan betales med et års uddannelsesstøtte.

Cykelferie, blaffertur eller interrail. Der er mange muligheder for at holde sommerferie indenfor en SU-venlig bunke guldmønter. Men hvis du vinder et par millioner, eller gifter dig med en prins, vil du næppe tage til takke med en bilferie til Sydfrankrig. Heldigvis er der masser af alternativer. Jovist, du kan flyve første klasse til Honolulu med kulørte drinks og frisk luft, men du kan også vælge at tage på en rigtig dyr ferie.

Lad os starte tæt på herhjemme. Geneve er ikke kendt for meget andet end en konvention, men det er ikke alt, hvad de har at byde på. De har også verdens dyreste hotelværelse. Faktisk er ’værelse’ en meget beskeden betegnelse for den 1.600 m2 store suite på Hotel Wilson. Med 12 værelser, 12 badeværelser og et flygel fra Steinway & Sons til en halv million, er rammerne dannet for et godt slag billard – for sådan et bord er der naturligvis også. Disse festligheder kan nydes for 365.000 danske kroner. Per overnatning! Altså løber en uges ballade i Europas Washington op i 2.555.000 kroner, hvilket er 160 gange prisen på spidsen af en jetjager.

Mad i verdensklasse

Er du madentusiast, er der selvfølgelig også en pakkeløsning til dig. Riv en dag ud af kalenderen og spis dagens tre måltider på verdens tre bedste restauranter. Vi har selvfølgelig snydt lidt, for både nummer to og tre ligger i Spanien – og det ville jo være kedeligt at skulle bespises med paella to gange på en dag. Til morgenmad vælger vi derfor den fjerdebedste, der ligger i Brasilien. Drop havregrynene, og udforsk det brasilianske køkken på D.O.M i Sao Paulo. Frokosten nedlægges på El Celler de Can Roca i Spanien, og selvfølgelig sluttes dagen med en søpindsvinesandwich til aftensmad på Noma, verdens bedste restaurant.

Naturligvis er spise i denne klasse ikke gratis, og du skal nok regne med at lægge en tudse per ret, du får serveret. Hertil kommer drikkevarer. Transport har vi selvfølgelig også tænkt på, og naturligvis skal du ikke flyve på monkey class med pøblen. Vi anbefaler et privatfly, der kan lejes for kun to millioner. Til gengæld virker udgifterne til mad nu overkommelige. Nomas venteliste taget i betragtning råder vi til, at du arrangerer denne tur i god tid og husker at bestille bord. Ellers må du jo nøjes med tacos, tapas og tarteletter. 

Tilbage til fremtiden

Skal der lidt mere fart over feltet, drager vi til grisefestens højborg. På Mallorca tilbydes der nemlig ikke kun på strand, sol og sangria. Du kan også opleve verdens sejeste opfindelse i en vandudgave. For kun 30.000 kroner får du en hel dag med instruktør ved din side og en waterjetpack på ryggen. Jetpacken kan nå 8,5 meter, så der er dømt god udsigt over strandens gæster.  

Sådan en fantastisk oplevelse kan selvfølgelig ikke fordøjes på et almindeligt hotelværelse, og vi anbefaler derfor en båd. Du kan eksempelvis leje verdens største udlejningsyacht Moonlight II. Den er stor. Den er rigtig stor. 85 meter lang (eller 280 fod, hvis du vil have den på søsprog) og med plads til 36 mennesker og 34 besætningsmedlemmer. Èn per mand, det er vel passende og så endda til kun fem millioner kroner for en uge.

Privatlivets fred

Hvis du i din sommerferie bare gerne vil nyde, at du ikke har 13.000 studerende omkring dig hver eneste dag, så fortvivl ikke. I den sydlige del af Bahamas kan du leje øen Musha Cay på 0,65 km2. Der kan maksimalt være 24 gæster på Musha Cay, og du bestemmer, hvem der må være der. Selvom du her får din helt egen ø, ligger denne feriemulighed i den billige ende. 200.000 kroner per dag for op til 12 personer – inklusive kost og logi. Måske en rustursidé for et af vores mindre studier? Tilbuddet er i hvert fald så godt, at mange benytter det. Blandt andet blev Googles medstifter Sergey Brin gift på øen i 2007.

Er du typen, der bare gerne vil flexe muskler og være det sejeste barn i skolegården, men ikke gider snakke med de andre, skal du først søge om orlov. Verdens eftersigende dyreste ferie er en enestående kulturel oplevelse. For 8,5 millioner kroner får du to års rundrejse hele jorden rundt. Med 962 seværdigheder på 730 dage får du oplevet hele UNESCOs verdensarvsliste. Jeg ville huske at pakke både kamera og rejsedagbog med det samme for at kunne holde styr på sådan en ferie.

God tur! 

The following two tabs change content below.

Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen

Nyeste indlæg af Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen (se alle)