I sidste udgave af forårets fordomsmøllen får redaktionens eget studie en svingom i fordomslandet. Vi har snakket med Tobias Sydradal Lund, der går på 2.semester på Center for Journalistisk. Han be- og afkræfter nogle af de fordomme, som I læsere har stillet omkring journaliststudiet.

Journaliststuderende går meget op i, hvad de hedder, fordi deres navn skal huskes.

Det er helt klart sandt. Jeg hedder Tobias Sydradal Lund, men når jeg laver radio, så hedder jeg Sydradal, fordi det er lettere at huske. Det er total pr-mæssigt. Det er svært at udtale, men det skal nok brænde sig fast.

Alle journalister er socialister.

Det mener Søren Hviid (lektor ved samfundsvidenskab, red) i hvert fald. Hehe. Mange går nok stille med dørene med deres politiske ståsted, fordi det kan være skadeligt senere i karrieren, men jeg vil sige, at man nok oplever flere, der ligger fra midten og til venstre. Der er ikke så mange konservative.

I vil gerne ændre verden, men når det kommer til stykket, vil I i virkeligheden bare gerne høres og ses.

Journalister er helt klart narcissister, men det behøver ikke at ændre på, at man gerne vil ændre verden. Det ene udelukker ikke det andet.

Og så er alle journaliststuderende hipsters.

Vi er rimelig smarte mange af os, og hvis du går ned på medietorvet, kan du nok godt spotte en og tænke: ”Jaja, så smart er du vist heller ikke!”

Journalister er villige til at opgive saglighed, dybde og kritisk journalistik til fordel for seer- og oplagstal?

Seriøst! Ej, det er vi satme ikke! Ikke på dette stadie af studiet. Der er vi idealistiske, men der går måske lidt behaviorisme i det, hvis der står en producer og ånder en i nakken. Nogle ender nok med at lave reality-tv, men størstedelen er idealister. Endnu.

I misbruger pressekortet til at komme ind på barer og få billige drinks!

Ja. Det tror jeg. Hvis man har mulighed for at komme ind og se en fodboldkamp med sit pressekort, så tror jeg desværre, at man gør det. Så længe man lige tør. Hehe

Journalister ryger mere end andre studier på SDU.

Vi er sådan lidt seje gonzo smarte en gang i mellem, men det er ikke en kæmpe procentdel af os, der ryger, så jeg tror ikke, det er værre end på andre studier.

I tænker kun på sig selv og jeres karriere.

Der er en del CV-ræs, og mange praktikpladser er svære at få. Derfor er man nødt til at have spidse albuer, men man skal heller ikke brænde sine broer, for man skal leve af sit netværk senere hen.

Journalister er dovne og tjekker ikke kilderne til bunds.

Det er bestemt ikke rigtigt. Man vil til hver en tid sørge for at have fakta i orden, ellers giver det bagslag. Nogle gange kan deadlines opildne til dovenskab.

The following two tabs change content below.

Peter Blæsild