I 2012 fik SDU Odense sin første jagtforening for studerende. Den giver mulighed for at få et gyldigt jagttegn til billige penge.  

En gås. To gæs. En jæger med øje for dyrenes instinkt. Overlevelsesinstinkt. Han mærker vinden. Vælger den hårde, men korrekte rute. Med geværet over ryggen kryber han over hvedemarken. Rundt om den høj, som hans bytte står på. Pludselig løfter den ene gås hovedet i vejret. 15 meter foran ham. De letter. Deres halvanden meter brede vingefang basker i panikken. Måske ved de, at det er for sent. To skud. En dublet senere ligger de begge på jorden. Jægeren står i en dyrisk rus over dem.

Jægeren er Mikkel Warming, og gåsejagten står som et af hans største øjeblikke som jæger. Han er formand for den nye jagtforening for studerende. Syddansk Akademisk Jagtforening (SAJ). Den tog sin begyndelse i efteråret 2011, da han forsøgte at starte en jagtgruppe. Sammen med et par jurastuderende tog de kontakt til Danmarks Jægerforbund, og i april 2012 holdt SAJ deres første generalforsamling. Fyns første jagtforening for studerende var skabt.

ekstra billedet

Det sociale i sigtekornet  

[quotebox]De er blevet ret glade for os inde ved Danmarks Jægerforbund.[/quotebox]

”De er blevet ret glade for os inde ved Danmarks Jægerforbund,” smiler Mikkel Warming med et klassisk glimt i øjet. SAJ har på det seneste år rundet 60 medlemmer, hvilket til fulde opfylder foreningens mål for det første år. Fordelen ved foreningen er, at man kan få et gyldigt jagttegn til billige penge. Formanden påpeger dog, at hvis man går med et indre ønske om et jagttegn, så bør man tage det inden 2014. Der bliver teoriprøven nemlig en del svære. En anden fordel er, at en stor del af undervisningen er selvstudie.
”Vi er en jagtforening for de studerende. Derfor prøver vi at tilpasse undervisningen til det, de studerende er vant til,” fortæller Mikkel Warming. Han fortæller, at foreningens virkelyst har sat tingene mere i gang i det ellers til tider træge jagtmiljø. ”Vi prøver selvfølgelig, så godt som vi kan, at påvirke tingene inden for den nationale jagtforening. Men det vigtigste er dog det sociale. Der skal være plads til alle. Hvis man kun er til den ene fasanjagt om året, så bliver man ikke smidt ud af foreningen af den grund,” siger han.

Ud at skyde med de skøre

Forårets første solstråler blænder en smule for udsynet. Lerduen er dog ikke levnet nogen synderlig chance. Fire af foreningens medlemmer bruger denne mandag eftermiddag på at holde deres sigte knivskarpt ved at skyde lerduer ned ved Strandager Skydecenter.
”Det handler nok mest om træning,” siger Simon Grøn. Han bliver hurtigt afbrudt.
” Selvom jeg dog aldrig har set en and flyve i en fuldstændig perfekt rute hen over himlen,” griner Lars Jull Poulsen sammen med de andre. Skydecenteret er i dag godt besøgt af jægere i alle aldre. Gode råd om fodstillinger og jagtsteder bliver delt på tværs af generationer, mens de flyvende lerskåle nådeløst bliver nakket ned.

[faktabox align=”left/right” header=”Faktaboks]

  • Et jagttegn i foreningen koster ca. 1400 kroner.
  • Et jagttegn koster normalt op til 4000 kroner.
  • Medlemskab koster 500 kroner om året. Er du over 26, koster det 800 kroner.
  • SDU støtter SAJ, hvilket blandt andet har givet foreningen to jagtpramme.

SAJs hjemmeside er www.sdujagt.dk

[/faktabox]

 

 

 

The following two tabs change content below.

Lars Düwel

Nyeste indlæg af Lars Düwel (se alle)