Bordfodbold, volleyball og backgammon. I Odense skal det bedste studie inden for 16 vidt forskellige discipliner findes, og alle skal fejres med en kæmpe fest i Nedenunder.  Fredag den 3. maj er udnævnt til de studerendes dag, og det skal fejres i alle SDU’s campusbyer, hvor det er alle mod alle.

Fredag den 3. maj. Fra klokken 10 til klokken 01.
På 13 timer skal vinderstudiet inden for blandet andet lerdueskydning og FIFA findes. 16 discipliner og 15 institutter kæmper om en indgraveret pokal, en institutfest med drikkevarer og DJ og æren af at kunne pryde sig med titlen som vinder af Institutdysten 2013.

Sådan bliver dagen fejret på Campus Odense. For fredag den 3. maj er udnævnt til ”de studerendes dag” i alle SDU’s campusbyer. I Kolding bliver der dystet i sækkevæddeløb, fodbold, kapspisning og tovtrækning mellem studierne, og kl. 16.30 giver Lasse Rimmer et grin med på vejen med et standupshow. Og så bliver grillen tændt, og fredagsbaren ”Ubåden” holder fest. Esbjerg fejrer for første gang også dagen med forskellige konkurrencer og gratis frokost og fest!

Dagen er drevet af frivillige kræfter, og projektleder for Institutdysten i Odense og daglig studerende på SDU, Stine Eriksen, håber, at dagen bliver en tradition fremover.

”Vi kunne godt tænke os, at de studerende får et tilhørsforhold til universitetet og et bedre studiemiljø. Der har været klar efterspørgsel på en sociale dag, hvor alle er på lige fod. Så forhåbentligt bliver det en tradition fremadrettet,” fortæller hun.

Den afsluttende konkurrence i Odense er ‘den store udfordring’, hvor disciplinerne er hotdog-spisning, strikning og ringridning på løbehjul på tid. Der skal først sættes 10 masker op og strikkes 10 rækker, herefter spises 10 hotdogs, hvorefter en person skal fange en ring på løbehjul. Vinderholdet får billetter til Warehouse-festivalen.

Det samlede vinderinstitut i Odense får en fest for 100 studerende med drikkevarer og DJ. Derudover bliver de udødeliggjort ved indgravering på den store institutdyst-pokal, der kommer til at stå på campustorvet i en montre sammen med en institutvæg, hvor vinderbilledet hvert år bliver hængt op. Det hele afsluttes om aften i fredagsbaren Nedenunder, hvor alle er inviteret til fest.

Find det endelige program på institutdystens facebookside.
[faktabox]

Den store institutdyst i Odense

Formiddagskonkurrencer (10.30 – 13.00) Ikke i rækkefølge

 • Skeet-skydning (udendørs) Skyd lerduer på tid. Jagttegn ikke påkrævet, men du skal være ædru.
 • Vandløbet* (svømmehallen) Hurtig løb på vandet med måtter. Jesus bare med lidt snyd.
 • Høvdingbold (Hal 1)
 • Rundbold (udendørs, B1913 baner)
 • FIFA (konferencelokaler, campustorv) Enkeltmandsturnering på PlayStation.
 • Krolf (krolf banerne) Krolf er en sport opfundet på Fyn og er en blanding mellem krokket og golf.
 • Kasselegen (krolf banerne) 10 studerende, 9 kasser. Ingen må røre jorden.
 • Fodbold (udendørs B1913 baner)
 • Volleyball (Hal 2)
 • Tæm Tyren* (campustorvet) Bliv siddende på en rodeo-tyr så længe som muligt.

Eftermiddagskonkurrencer (13.00-15.30) Ikke i rækkefølge

 • Den sexede SDU-Quiz (Nedenunder)
 • Bordfodbold (Nedenunder)
 • Backgammon (Nedenunder)
 • Kongespil (udendørs, B1913 baner)
 • SDU-Rundt Stafet* (udendørs, hovedindgangen) Løbe-stafet med hold á fire.
 • Afslutning kl. 16.00 med ‘den store udfordring’ på campustorvet!

*Tilmelding kan ske på selve dagen.[/faktabox]

The following two tabs change content below.

Rebecca Bodnia

Nyeste indlæg af Rebecca Bodnia (se alle)