Det populære kød går langt tilbage, og er blandt andet nævnt i Shakespeares værker. Det har været en fast del af den engelske morgenmad siden 1560 og bliver hyldet verden over, for sin salte, røgede smag. Baconen bliver også fejret i Danmark, hvor den 4. april er udnævnt til Bacondag.

En dansker spiser i gennemsnit omkring 1,5 millioner kilo bacon årligt, og de fleste kender synet, smagen og lyden af bacon. Det spises til æg, i burger og sandwich og serveres på utallige morgenborde, restauranter og cafeer rundt omkring i landet.

Der findes bacon doughnuts, bacon cupcakes og bacon cookies. Men baconen har for længst bredt sin magt udover tallerkenen og findes nu også som majonæse, vodka og læbepomade. Det fedtrandede kød er altså blevet et hit også uden for køleskabet.

Baconen fejres

Flere lande har viet en særlig dag til at fejre baconen, men datoen varierer, alt efter hvilket land man befinder sig i. Bacondagen kaldes også International Bacon Day, og bliver blandt andet fejret den første lørdag efter Labour Day. Det sker ved adskillige fester, som breder sig til både før og efter dagen. Og vil man som bacon-elskende-dansker, gerne være en del af traditionen og fejre kødet den 4. april, er det en god idé at skaffe sig følgende basisting: Bacon, noget at tilberede bacon på, noget at drikke til baconen og venner og familie, der kan bistå én i at spise og tilberede baconen. Og drikke en lille skål indimellem.

Sådan får du gang i baconfestenTraditionentro_illustration

Vil man tage fejringen derud hvor baconenglene synger, giver vi her syv gode råd til, hvordan man får gang i kødfesten:

– Tilbered bacon på alle tænkelige måder, og stem om, i hvilken sammenhæng baconen for alvor kommer til sin ret.

– Brug bacon i kager og andre søde sager som for eksempel smoothies.

– Spis bacon til hvert måltid hele dagen!

– Frist folk på diæt til at fejre dagen med kalkunbacon – det er bedre end ingenting!

– Hold baconkonkurrencer og udvælg en dommer, der kårer de bedste baconkokke.

– Drik din bacon. Lav baconvodka, eller nyd en bacontini (Martini med bacon). Start eventuelt blødt ud med at krydre din øl med ristet bacon på toppen.

– Når du så har tømmermænd, efter en store mængder bacontini, lav da en burger med ekstra bacon.

Følger du disse råd, er du godt kørende til at holde et brag af en baconfest.

Fem fugle i en gris

Er man klar til at gå hele vejen for at fejre baconen med manér, kan man give sig i kast med et af de mest ultimative baconmåltider. Retten hedder Five birds in a pig og er en af de største baconoplevelser, man kan forestille sig. Den indeholder, som navnet antyder, fem slags fjerkræ pakket ind i gris. And, vagtel og to typer kyllingekød blandes med baconstykker. Det pakkes derefter ind i en stor kalkun, som efterfølgende pakkes ind i en hel gris. Til sidst svøbes grisen i bacon og helsteges. Festmåltidet er en kæmpe kaloriebombe, men er som nævnt samtidig den mest udsøgte fornøjelse for en ægte baconentuiast kunne forestille sig.

 

The following two tabs change content below.

Cecilia Mandrup

Nyeste indlæg af Cecilia Mandrup (se alle)