Musikken bragte dem sammen som krydderierne tryller retterne sammen i et køkken. Sådan formulerede Juraj Holub, Thies Grüning og Florin Boardei fra henholdsvis Slovakiet, Tyskland og Rumænien det, da de skulle forklare, hvordan de og deres kunstnernavn Musikkøkken blev til.

”Musik er ligesom mad, noget man nyder”, udtrykker Thies Grüning.

Eftermiddagssolen varmer ind i SDU’s kantine. Musikkøkkens triade sidder og hyggesnakker, da vi skal tale lidt om, hvad det er der har bragt disse tre gutter fra Slovakiet, Tyskland og Rumænien, sammen om dette musikprojekt, som har vokset sig stort i Odense på under et år.

Smilende siger de hej og er næsten ved at falde og spænde ben for hinandens ord af bar iver over deres projekt og deres historie.

De kom alle til landet ved semesterstart sidste sommer og har i sinde at blive i hvert fald i et par år fortæller de til RUST. I løbet af efteråret bragte fester og fælles arrangementer dem sammen. Til en tilfældig aften på Albani bryggeriet blev grundstenene til det, der i dag er Musikøkken lagt.

”Vi diskuterede, hvad vi syntes om musikkulturen i Odense, og vi blev alle enige om, at der manglede flere muligheder”, fortæller Juraj Holub.

[quotebox]”Vi diskuterede, hvad vi syntes om musikkulturen i Odense, og vi blev alle enige om, at der manglede flere muligheder”, fortæller Juraj Holub.[/quotebox]

Mest elektroniske rytmer

Drengene fokuserer på at spille elektronisk musik, men igen bliver køkkenet bragt på banen.  

”Selvom elektronisk musik er vores hovedinteresse, spiller vi flere forskellige genrer; techno, house og hip hop for eksempel. Det er som i et køkken, hvor der bliver brugt mange forskellige slags ingredienser og krydderier. Det sker også i musikken, hvor vi prøver at blande lidt af hvert”, forklarer Florin Boardei.

Men ikke kun tilfredsstillelsen ved musikken holder dem kørende.

De læser alle marketing og branding og derfor er projektet lige så god en erfaring, som det er fedt at lave, og så er venskabet imellem dem vigtigt. Juraj Holub – den strukturerede med overblikket i samarbejdet, bliver sentimental og en anelse pinligt berørt, da han skal formulere sig frem til sin glæde ved det blomstrende venskab.

”Vi har lært en masse ”hands on experience”, og så har jeg fået et uundværligt venskab med disse to gutter. Jeg har lært rigtig meget fra dem, selvom det lyder kliché og følelsesladet, så er det virkelig sandt”.

Flere gange om måneden spiller de til større og mindre arrangementer. Sidst spillede de til en stor samfundsfakultetsfest på Syddansk Universitet. Ofte bliver der spillet i kulturmaskinen på Brandts i Odense, og gennem foråret og sommeren, vil du kunne høre dem rundt omkring i Odense. Blandt andet har de planer om at ville spille i de fri, når sommeren melder sin ankomst på Fyn.

The following two tabs change content below.

Stine Voigt de Klauman

Nyeste indlæg af Stine Voigt de Klauman (se alle)