Mange studerende med handicap har svært ved at klare sig gennem en videregående uddannelse. Sammenslutningen af Unge Med Handicap vil oprette netværk, hvor de kan støtte hinanden.

Syddansk Universitet skal have et netværk for studerende med handicap. Her skal de hjælpe hinanden gennem de udfordringer, der følger med at have et handicap og samtidig studere på en videregående uddannelse.

”Vi har erfaringer med studerende med handicap, der har droppet deres uddannelse enten af praktiske årsager, for eksempel at bygningerne ikke var egnede til folk i kørestol, eller fordi de havde for svært ved at indgå i det sociale studieliv,” siger sekretariatsleder i Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) Miriam Madsen.

Og det er ikke kun på Syddansk Universitet, at SUMH vil oprette et netværk. De har gang i det landsdækkende projekt ”Netværk for studerende med handicap”, hvor målet er at oprette syv netværk rundt omkring universiteterne.

Blinde, spastisk lammede og psykisk syge kan hjælpe hinanden

[quotebox]Selvom der er forskel på at være blind, spastisk lammet eller have en psykisk lidelse, kan man godt hjælpe hinanden[/quotebox]

Projektet sigter efter, at studerende med mange forskellige typer af handicap kan danne netværk sammen. For selvom der er forskel på at være blind, spastisk lammet eller have en psykisk lidelse, kan man godt hjælpe hinanden, siger Miriam Madsen.

”De frivillige, der er tilknyttet vores organisation i andre sammenhænge, er blevet overraskede over, hvor meget unge med handicap kan styrke og støtte hinanden. Også selvom de har vidt forskellige handicap. Der er flere ting, der går igen omkring støttemuligheder og alt det identitetsmæssige, der hører med til at have et handicap,” fortæller hun.

Netværket skal køre selv

SUMH er stadig i sin indledende fase med netværket og regner med, at det første arrangement vil finde sted efter sommerferien. Målet er, at netværket skal blive selvkørende. Derfor kan man heller ikke på forhånd sige, hvad netværket kommer til at lave.

”Vi hjælper dem i gang, men om de skal lave en oplysningskampagne på deres uddannelsesinstitution, eller om det mere skal være en social klub, det er helt op til netværket selv,” siger Miriam Madsen.

Er du interesseret i at vide mere om projektet eller SUMH, er her et par links:

Mere om projektet

Sammenslutningen af Unge Med Handicaps hjemmeside

Projektets facebookside

The following two tabs change content below.

Niels Rosdahl Jensen

Nyeste indlæg af Niels Rosdahl Jensen (se alle)