BHJ-Fonden har uddelt priser på i alt 1,2 mio. kr. til forskere, undervisere og studerende i Sønderborg.

Adjunkt James Hoyland fra Mads Clausen Instituttet har allerede udviklet et lille apparat, som kan teste madvarer for skadelige bakterier, og han får nu mulighed for at udvikle flere testmoduler, som virksomheder kan bruge i deres kvalitetskontrol. BHJ-Fonden har nemlig valgt at støtte hans forskningsprojekt med 500.000 kroner, og de blev overrakt på fondens årsdag.

– Jeg er ret overbevist om, at vi med midlerne fra BHJ-fonden kan stå med et færdigt produkt i løbet af et års tid, for vi er allerede godt på vej, siger James Hoyland.

Der var også priser og penge til en række andre ansatte på SDU i Sønderborg.

Lektor Jakob Kjelstrup-Hansen, der forsker i nye energirigtige lyskilder, modtog Forskerprisen 2013 på 50.000 kroner. Pengene skal den 35-årige forsker fra Mads Clausen Instituttet bruge på faglige netværksaktiviteter i udlandet.

[nyviden]

The following two tabs change content below.

Barbara Herzog

Nyeste indlæg af Barbara Herzog (se alle)