En 13.600 kvadratmeter stor trekant skal blive flagskibet for det nye SDU Kolding. Men midt i det hele blev de studerende glemt – heldigvis var der nogen, der råbte op.

”Får vi mere plads?”

Lærke Sejer Hedegård Hansen fra Studenterråd Kolding (SRK) virker helt overrasket i telefonen, da RUST fortæller hende, at byggeplanerne for det nye campus i Kolding bliver ændret.

SDU Campus Kolding

Campus Kolding. Foto: Anders Zinck.

30 kvadratmeter var det tal, Lærke S. H. Hansen fik oplyst, til al studenteraktivitet i Kolding. 30 ud af 13.600 kvadratmeter, der skal blive det nye miljøvenlige campus i Kolding. Studenteraktiviteter er al aktivitet drevet af de studerende – blandt andet fredagsbaren, rustursmøder og sportsforeninger. Der er for lidt plads, og de studerende i Kolding ærgrer sig over, at de ikke slog i bordet tidligere.

”Jeg har virkelig lært, at man bliver nødt til at åbne munden for at få indflydelse. Det har jeg jo vidst, men nu er jeg meget opmærksom på det. Vi tog det som en selvfølge, at vi som minimum fik et areal på størrelse med den gamle fredagsbar,” fortæller Lærke S. H. Hansen.

Syddansk Universitet lancerede sig i 2012 som det mest attraktive universitet for de studerende og gav 35 millioner til at sætte de studerende i centrum. Derfor er det pinligt, at man i det første nybyggede campus har glemt de studerendes sociale liv efter skolen, mener formanden for Syddansk Studerende Peter Lykkegaard:

”Man bruger så mange penge på et hus, og det kan godt være, det er miljøvenligt, men det virker som om, man fuldstændig har glemt, at der er nogle studerende, der også skal have et studieliv kørende. Hvor er det, at de studerende skal have det godt sammen?”

Mere plads til de studerende

Da de første planer for bygningen blev fremlagt, kom kritikken hurtigt fra De Studerende i Centrum-udvalget, fortæller Peter Lykkegaard:
 ”Vi har brokket os. Vi har haft det oppe i De Studerende i Centrum og sagt, at det her hus overhovedet ikke følger op på de mål, som man har vedtaget for universitetets side.”

[quotebox]Jeg er ked af, at de studerende ikke er blevet inddraget noget mere. Det kan godt være, at ikke alle kan blive hørt, men vi ønsker bare, at man har muligheden for at komme med noget.[/quotebox]

Og opråbet hjalp. Arkitekter og håndværkere fremlægger i starten af marts en ny plan for en bygning, der skal skabe mere plads til de studerende. Det indebærer blandt andet at brække noget af det allerede færdigbyggede skelet op – en bekostelig affære, som dog har været nødvendig. De studerende skal have mere plads.

”Hvis det jeg har set (de nye bygningsplaner, red.) lykkedes, så bliver det rigtig, rigtig fint. Så bliver det lige så godt, som hvis det var blevet indtænkt fra dag ét af. Problemet var, at bygningen var godkendt, før Studerende i Centrum blev vedtaget,” forklarer bygningschef Tom Gregersen.

Peter Lykkegaard mener, at man burde kunne mærke på vandrørene, at der var ved at ske ændringer i universitets profil. Sammen med udvalget De Studerende i Centrum kigger han dog fremad og håber på, at problemer bliver løst i plenum:

”Man er i gang med at se, hvilke muligheder der er for at ændre bygningen, så der kommer bedre faciliteter til studenteraktiviteter. Der er blevet taget kontakt til de grupper, blandt andet fredagsbaren, der har vist sig at have interesse i det. Vi skal finde ud af, hvad der er brug for,” fortæller Kim Erik Jensen, projektmedarbejder i De Studerende i Centrum.

Lærke S. H. Hansen og resten af studenterrådet i Kolding er glade for, at det hele ender med mere plads. De håber på, at den nye fredagsbar kan skabe mere socialt liv med stand-up, koncerter og hyggeaftener. Men selvom det virker som en lykkelig slutning, synes Lærke S. H. Hansen, at det har været en mærkelig affære:

”Jeg er ked af, at de studerende ikke er blevet inddraget noget mere. Det kan godt være, at ikke alle kan blive hørt, men vi ønsker bare, at man har muligheden for at komme med noget. Vi har en anden synsvinkel i forhold til dem bag skrivebordene. Jeg undrede mig over, at der ikke fandtes et sted, hvor man kunne komme med forslag og gode ideer til byggeriet,” siger Lærke S. H. Hansen.

Den nye plan bliver fremlagt i starten af marts, og bygningen skulle stå færdig i sommeren 2014.

Peter Lykkegaard understeger, at man som studerende skal huske at råbe op for et bedre universitet.

 

The following two tabs change content below.

Rebecca Bodnia

Nyeste indlæg af Rebecca Bodnia (se alle)