Seks specialestuderende er med Novo Scholarship blevet 84.000 kroner rigere.

Økonomi har til alle tider været et ømt punkt for de studerende. Men imens SU-debatten raser, kan seks specialestuderende fra Syddansk Universitet glæde sig over Novo Scholarship, der har skænket hver af de studerende op til 84.000 kroner.

”I Novozymes har vi brug for de dygtigste og mest talentfulde studerende inden for bioteknologi, så Novo Scholarship-programmet er vigtigt for os,” udtaler Ole Kirk, vicedirektør i forskning og udvikling hos Novo Nordisk.

Med en ekstra guldmønt i lommen håber Novo Nordisk, at de studerende kan gøre forskningen til et fuldtidsjob, og på den måde få de dygtigste kandidater ud af universiteterne. Legatet tildeles de bedste studerende inden for de farmaceutiske og bioteknologiske uddannelser. Det uddeles i portioner á 7.000 kroner en gang om måneden fra den 1. februar og indtil specialet er afsluttet.

Siden 1996 har Novo Nordisk hjulpet mere end 560 studerende med i alt 35 millioner kroner. I år er 2,6 millioner gået til 41 studerende, hvoraf seks kommer fra Syddansk Universitet. Det er dobbelt så mange som sidste år.

En stor anerkendelse

Blandt de seks legatmodtagere er Louisa Søndergård Fredberg. Hun stod med en bachelor i biomedicin, men savnede det praktiske element – det at have hænderne i forskningen. Derfor valgte hun at læse en kandidat i biokemi og molekylærbiologi. Med legatet har hun virkelig mulighed for at få fingrene i arbejdet.

”Jeg søgte legatet, fordi det er svært at leve af en SU. Laboratoriearbejde er langsommeligt, så jeg skal bruge meget tid på det, ” fortæller Louisa Fredberg.

I sit speciale arbejder hun med en E.coli-bakterie, der forårsager blærebetændelse. Louisa Fredberg mener, at legatet i høj grad er med til at fremme kvaliteten af hendes speciale, da hun har tid til at stå i laboratoriet uden at skulle tænke på fritidsarbejde for at finansiere sin dagligdag. Men det er ikke kun pengene, der betyder noget.

”Det er selvfølgelig en virkelig stor anerkendelse, at de synes, mit arbejde er godt. Og jeg tror, at det er en fordel i min jobsøgning fremover. Jeg håber, at det giver mig et forspring,” siger Louisa Fredberg.

Rektor på Syddansk Universitet Jens Oddershede ser det som en stor mulighed for de studerende. Men det har også en stor betydning for universitetet:

”Det er en fantastisk mulighed for at få lov til at fordybe sig i sit specialeemne, og dermed er det er godt skridt på vejen mod en fortsat forskerkarriere på universitetet eller en forskningstung virksomhed,” udtaler Jens Oddershede og fortsætter:

”Vi er bestemt vældigt interesserede i at have nogle studerende, der får de her legatet, da det også er en anerkendelse af universitetet. Men det er først og fremmest en anerkendelse af den personlige indsats, som hvert enkelte har ydet.”

The following two tabs change content below.

Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen

Nyeste indlæg af Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen (se alle)