På Skru Ned bar i Århus fejrer de 1. Juledag med balloner, høj musik, letpåklædte CULT-piger og to udlejede dværge med nissehue og fuldskæg. Sidstnævnte i rollen som bartendere. De skal sælge shots, give high-fives, uddele krammere og lægge ansigt til en stor mængde blitz. RUST har været med på Ann og Thomas´ sidste julejob anno 2012.

Dansegulvet bades i blå og røde lyskegler fra diskotekets mange lamper. Klar til at tage imod hundreder af feststemte unge menneske som ikke fandt gårsdagens obligatoriske dans om juletræet tilstrækkelig. Lange granlianer hænger i bløde buer fra loftet, og en ung bartender, iført en åbentstående julemandsdragt, er ved at fylde procenter på hylderne. Julestemningen fejler intet. Ved siden af diskotekets store bar står Ann og Thomas ved deres egen specielle udskænkningsstand. Sammen har de været på et utal af job. Alt fra polterabend, til julefrokost og underholdnings-tv som Big Brother.

Thomas er med aftens udklædning svær at genkende. Foto: Peter Blæsild

“Thomas er med aftens udklædning svær at genkende.” Foto: Peter Blæsild

Det akavede møde

CULT´s egen fotograf har travlt, men mobiltelefoner ryger hurtigt op af lommen, når kammeraterne skal foreviges med Ann og Thomas.

”Min ven spurgte om jeg ville tage et billede af ham og dværgene. Jeg synes, at det var meget akavet at fotografere et andet menneske, der fremstilles som et objekt”, siger Daniel Christensen på 22 år.

Men at blive set som et objekt, kan Ann Smith ikke nikke genkendende til, og hun har for længst vænnet sig til blitzens skarpe lys.

”Jeg synes, at vores arbejde er med til at afmystificere dværge. Vi er ikke underlige væsener som man ser dem på tv og i film. Vi er helt almindelige mennesker, bare med kortere arme og ben”, siger Ann Smith

Fyraften med tilråb

Ann og Thomas går hen til nabobaren og afleverer fuldskæg og skjorte, siger farvel til CULT-pigerne, og begiver sig mod diskotekets udgang. En ung mand råber efter dem:

”WOOOH, midget partyyy,” runger det ude foran diskotekets døre.

”Jeg prøver at sige til mig selv, at det er dem og deres selvværd, der er noget galt med, når de siger sådan noget,” siger Ann Smith og bander lidt for sig selv.

Det er et tydeligt irritationsmoment, men det er noget, som de to kollegaer har vænnet sig til gennem årene. Når de er på arbejde, er det lettere.

”Her ser folk os i en rolle, og så er det lettere for gæsterne at komme over og snakke,” siger Thomas.

For enden af Aarhus Ås mange barer holder Thomas´ bil. Knaldrød, matcher den til huerne, som han bærer i favnen. Han har kun t-shirt på selvom temperaturen er tæt på frysepunktet. Endnu en dag på kontoret, eller i dette tilfælde baren, er forbi.

"En af CULT pigerne retter på Thomas fyldige julemandsskæg." Foto: Peter Blæsild

“En af CULT pigerne retter på Thomas fyldige julemandsskæg.” Foto: Peter Blæsild

 

Tharsan og hans kammerat bliver foreviget sammen med aftenens trækplaster.  ”Det fedt mand! Man forventer babes og booties sådan et sted, og så bliver man overrasket,” siger Tharsan på 22, om de udklædte dværgbartendere. Foto: Peter Blæsild.

Tharsan og hans kammerat bliver foreviget sammen med aftenens trækplaster.
”Det fedt mand! Man forventer babes og booties sådan et sted, og så bliver man overrasket,” siger Tharsan på 22, om de udklædte dværgbartendere. Foto: Peter Blæsild.

 

En mini trappe af to trin var nødvendig for, at Ann og Thomas kunne komme i øjenhøjde med gæsterne. Det var her mange af gæsterne fik taget billede med de to.   ”Det er fedt at møde en masse mennesker og gøre dem glade. Det giver et kick at være i fokus på den måde”, siger Ann Smith, der har arbejdet som udlejningsdværg hos dværge.dk i tre år.  Foto: Peter Blæsild

En mini trappe af to trin var nødvendig for, at Ann og Thomas kunne komme i øjenhøjde med gæsterne. Det var her mange af gæsterne fik taget billede med de to.
”Det er fedt at møde en masse mennesker og gøre dem glade. Det giver et kick at være i fokus på den måde”, siger Ann Smith, der har arbejdet som udlejningsdværg hos dværge.dk i tre år.
Foto: Peter Blæsild

 

Foto: Peter Blæsild

Foto: Peter Blæsild

 

5093SLIZZERS: Ann og Thomas er sammen med CULT-piger og gratis MOKAI, aftenens trækplaster. De skal være bartendere og sælge citronsyrlige shots kaldet Slizzers.  Ann Smith har arbejdet som udlejningsdværg hos dværge.dk i tre år, men er uddannet kontorassistent, og arbejder til dagligt ved Aarhus Kommune i et deltidsjob.  Foto: Peter Blæsild

Ann og Thomas er sammen med CULT-piger og gratis MOKAI, aftenens trækplaster. De skal være bartendere og sælge citronsyrlige shots kaldet Slizzers.
Ann Smith har arbejdet som udlejningsdværg hos dværge.dk i tre år, men er uddannet kontorassistent, og arbejder til dagligt ved Aarhus Kommune i et deltidsjob. Foto: Peter Blæsild

 

509BALLON: Ballonerne ligger hulter til bulter på dansegulvet, mens DJ´en står klar bag mixerpulten. Senere på aftenen ligger de ikke så fredfyldt. Fra højtaleren brager bassen, og ind imellem overdøves den af poppede balloner, der ikke kan tåle de mange trampende såler. Foto: Peter Blæsild

Ballonerne ligger hulter til bulter på dansegulvet, mens DJ´en står klar bag mixerpulten. Senere på aftenen ligger de ikke så fredfyldt. Fra højtaleren brager bassen, og ind imellem overdøves den af poppede balloner, der ikke kan tåle de mange trampende såler. Foto: Peter Blæsild

 

Ann nyder en Cola i baren inden arbejdet begynder. Foto: Peter Blæsild

Ann nyder en Cola i baren inden arbejdet begynder. Foto: Peter Blæsild

The following two tabs change content below.

Peter Blæsild