Rust er ikke det eneste blad på Syddansk Universitet. Flere studier har deres eget tidsskrift, hvor der bliver skrevet om universitets forskellige nicher. Vi giver dig her en indføring i universitetets bladkultur og fremover, vil vi hver måned lade et magasin få spalteplads i Rust.

Sundhed, samfund og særinteresser. Universitetet flyder med folk, der har valgt at følge deres passion ved at læse filmvidenskab eller folkesundhed. Heldigvis er der en god portion af dem, der er så engagerede, at de også skriver om det. Det betyder, at man kan finde en lang række nicheblade rundt omkring på universitetet – hvis bare man ved, hvor man skal lede.

De næste udgaver af Rust giver ordet til hver af de forskellige tidsskrifter i en føljeton om universitetets bladkultur. Hvem kan få glæde af tidsskrifterne og hvem skriver dem?

Måske kender du allerede Salon 55 eller Staten. Men for de uindviede fra andre studier kommer her en introduktion til SDU’s mange udgivelser. Selvom man har slået sig ned på religion, kunne der jo godt gemme sig en skabsinteresse for litteratur eller idræt i maven.

Staten

Staten er ikke overraskende studiebladet for Statskundskab. Hvis du sidder og tænker, at det lyder en anelse tørt og politikertungt, har du delvist ret. Der har naturligvis sneget sig politik ind i Staten, men indholdet er langt fra kun debat og Danmarks Statistik. I det seneste nummer kunne man for eksempel finde en rating af de mest sexede politikere i Danmark. Uden at røbe for meget er de fremtidige cand.scient.pol.’er ikke imponerede over Bertel Haarders sexappeal.

Sund & Hed

Sund & Hed er et fælles blad for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Det seneste nummer handlede om idræt, så hvis motion og sundhed trækker, er det her man kan finde relevante artikler, reportager, rejsebeskrivelser, kommentarer og debatindlæg. Da Sund & Hed udkom første gang, havde det slet ikke noget navn, men det er de altså kommet efter siden.

Rubicon

”Terningerne er kastet,” sagde Cæsar, da han krydsede den italienske flod Rubicon. Og med det in mente virker det logisk, at Rubicon er et historisk tidsskrift udgivet af de historiestuderende på Syddansk Universitet. Tre gange årligt kan man læse artikler, anmeldelser og diskussioner skrevet til og af historiedyrkere. Rubicon er, som mange af de andre tidsskrifter, en blanding af et fagtidsskrift og meddelelser internt på studiet. De seneste forsider har været så forskellige som Renæssancen og Titanic. Så mon ikke der er lidt for enhver smag.

Refleks

Refleks er et filosofisk magasin med fokus på inspiration og filosofisk diskussion. Refleks har nogle engagerede og debatlystne læsere, der skriver kritiske svar til artiklerne. Redaktionen bruger derfor også gerne spalteplads på at indgå i en debat med læserne. Refleks bliver udgivet med støtte fra Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier.

Lixen

Lixen er et månedligt tidsskrift skrevet af de journaliststuderende og går tæt på både journaliststudiet og mediebranchen. Lixen laver interviews med nogle af de fremtrædende journalister – om det så er kulturjournalist Stéphanie Surrugue eller Monte Carlo-drengene Peter Falktoft og Esben Bjerre. Hver udgave af Lixen har et særligt tema i fokus. Det kan være alt fra børnejournalistik, rusturen til breaking news, og det er lige hvad nogle af de sidste numre har budt på.

Salon 55

Det litterære magasin på Syddansk Universitet hedder Salon 55. Magasinet er delt op i tre sektioner: feature, litterær analyse og skønlitteratur, og breder sig altså over flere dimensioner af det litterære felt. Litteraturentusiaster kan læse artikler, der er skrevet af både forfattere, studerende, undervisere og debattører. Salon 55 er både forfattertekster og oplæg til debat.

Synsvinkler

Tidsskriftet for nordisk litteratur og sprog har fået navnet Synsvinkler. 00’erne og populærkultur er nogle af de emner, der tidligere har været tema for udgivelserne. Synsvinkler lægger vægt på levende debatter og diskussioner, boganmeldelser og aktuelle emner indenfor sprog og kommunikation.

 

The following two tabs change content below.

Anna Raabæk

Nyeste indlæg af Anna Raabæk (se alle)