Er alle medicinstuderende svenskere? Har alle medicinstuderende et gennemsnit på 12? I denne måned stiller vi skarpt på Medicin. Vi har snakket med Marie Egdal på 23 år, der læser Medicin på 4. semester.

Medicinstuderende er elitemennesker med et karaktergennemsnit på 12.

Nej. Der er garanteret nogen, der har, men dem ser man ikke. Jeg har hustlet mig igennem det hele, og gør det stadig væk. Det er nok kun 2%, der virkelig læser hele tiden. De fleste tager det ret stille og roligt. Da vi for eksempel havde modul 4-eksamen, der er meget hypet, var der måske én, der fik 12.

Uddannelse og job er fastlagt fra første dag. Det er, fordi medicinstuderende ikke tør tænke uden for boksen.

Den er svær. Det er meget både og. Man er inde i et system, der er sat i bokse med retningslinjer. Du har nogle læringsmål, du skal kunne. Man er nødt til at rette sig ind på nogle bestemte stier. Men der er også en god del medicinere, der er kugleskøre. Det ser man år efter år. Der er alligevel nogen, der formår at tænke ud af boksen. Det manifesterer sig også på studiet ved, at der er nogle rigtig gode studiegrupper. Men det er mest i fritiden, der er plads til det.

De er stræbere som vil have prestige frem for at hjælpe mennesker.

Ja… En hel del af det, er prestige. Det er jo svært at komme ind på Medicin. Det har et prestigefyldt ry. Men jeg tror også, at mange finder ud af, at når man kommer ud på den anden side, er det ikke så prestigefyldt. Så kan det være et rigtig lortejob. Men jeg kan huske, da jeg lige kom ind på studiet, nævnte jeg det så tit, jeg kunne. Man var lidt bedrevidende nogen gange. Men samtidig kan man ikke komme udenom, at man skal arbejde med mennesker. Det kommer hen ad vejen, at man får lagt imaget ned. Man er nok mest ”nybegynderkåd”.

De er overbeviste om, at de er klogere end andre.

Det tror jeg! Det bunder i gymnasiet. Det kræver højere karakterer. Men halvdelen er Kvote 2’ere, der ikke er kommet ind på snittet. Det er en helt anden ydmyghed ved, at man er kommet ind på sine kvalifikationer på kvote 2. Men der er helt sikker nogen, der siden folkeskolen har levet højt på gode karakterer. Den er lidt delt.

Alle medicinstuderende er svenskere.

Ja, der er fandeme mange af dem. Svenskere og nordmænd er over det hele. Det handler nok om 15%. På mit hold er fem ud af 20-30 svenskere/nordmænd. Jeg kan ikke kende forskel på dem og heller ikke rigtig forstå, hvad de siger.

Alle mandlige medicinstuderende er virkelig lækre.

Der ér eddermaneme mange pæne mennesker. Der er en del skår imellem. Det er måske også en lille damedrøm om kitlen, der kommer frem. De arbejder jo med deres hænder og er vant til at undersøge, så de må jo kunne nogle tricks. Vi får dem jo også importeret dem fra Norge og Sverige. Der nogle dejlige, nordiske mænd. Jeg synes, at Medicin er velsignet med smukke mennesker.

 

The following two tabs change content below.

Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen

Nyeste indlæg af Ann-Sofie Guldbæk Rasmussen (se alle)