Simon Dokkedahl, musikproducer og DJ i Den Sorte Skole

 • Det er koldt, mørkt og november udenfor, og jeg ligger mig i sofaen med…
  Jeg har jo ikke nogen sofa, og tit når det er mørkt og koldt udenfor, betyder det, for mig, arbejdsro. Det er en af de ting, jeg godt kan lide ved vinteren. Jeg arbejder i forvejen godt om natten, og dagene er bare kortere for tiden. Det betyder usandsynligt mange timer i studiet og dermed ikke for meget fis og ballade rundt i gaden, som denne sommer er fløjet af sted med.
 • Jeg er blevet rigtig novembertrist, og til at live mig op lytter jeg til…
  Jeg er ret glad for, det er blevet efterår, for nu er der mere tid til at lytte til nogle af de utallige udgivelser, der udkommer for tiden. Jeg har altid været glad for musik fra Californien, og netop nu vælter det ud med ny god musik derfra. Blandt andet har ”Free The Robots”, ”Flying Lotus” og ”Gaslamp Killer” for nylig udgivet hver deres plade, og med hver deres udtryk og energi er der timevis af spændende musik og underholdning til en kold og våd november måned.
 • November er en filmmåned, og jeg ser derfor helst…
  Det er ikke mange film, jeg får set generelt. Jeg har ikke haft noget tv, siden jeg flyttede hjemmefra, og når jeg endelig tager mig tid til at smide en film på computeren, falder jeg tit bare i søvn i stedet. Jeg kan bedst lide at slappe af til musik, og sådan har jeg vist altid haft det. Når det endelig skal være, kan jeg bedst lide at se serier. De har ligesom et andet tempo end de fleste film har, og så stopper de aldrig, Måske jeg skulle sætte et afsnit ”Eastbound & Down” på nu!

Foto: Nanna Sofie Nagy Frejvald og Kasper Larsen

Helle Hadberg, 28 år – læser Biokemi og molekylærbiologi på 5. semester

 • Det er koldt, mørkt og november udenfor, og jeg lægger mig i sofaen med…
  Jeg er i gang med at læse to bøger. Den ene er let og hurtig at læse. Og hvis man trænger til et godt grin, så læser jeg “Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt”, af Jonas Jonasson. Den har en mega lang titel, men den er rigtig sjov. Man kommer let til at grine højt, selvom man sidder alene. 

Hvis jeg sådan skal fordybe mig, så læser jeg “Trækopfuglens Krønike” af den japanske forfatter Haruki Murakami. Det er bare en enkelt bog, og det er lidt svært at fortælle, hvad den handler om. En mand mister sin kæreste, og så prøver han af al magt at finde hende. Kærestens familie beder ham om ikke at kontakte hende, men samtidig modtager han også nogle anonyme opkald. Han oplever mærkelige sjove ting, det er meget surrealistisk. Hovedpersonen slår på et tidspunkt en mand ihjel med et bat. Forfatteren skriver på en måde, der kræver, at man koncentrere sig om, hvilken verden man befinder sig i.
 • Jeg er blevet rigtig novembertrist, og til at live mig op lytter jeg til…
  Jeg lytter til Fever Ray, det er lidt elektronisk, men ikke så meget at man skal være inkarneret. Hun har en speciel stemme, og de optræder næsten altid med masker på. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg bryder mig heller ikke så meget om at lære folk at kende, når jeg skal lytte til deres musik. Det ødelægger noget for mig. For eksempel hvis man hører Madonna, så får man pludselig et eller andet mærkeligt at vide om hende, og det kan godt gå ind og påvirke musikken. Fever Rays melodier er ikke som sådan glade, men der er mange finurlige ting i teksten. Det kan man godt bruge en efterårsaften på at lytte til.
 • November er en filmmåned, og jeg ser derfor helst…
  Når jeg skal se film, vil jeg gerne underholdes. Jeg bruger bøger og musik til at tænke, hvor film er for sjov. Så jeg ser ”Pirates of the Caribbean”. Man bliver underholdt på en god måde, uden man behøver at tænke for meget. Jeg tror, der er fire film efterhånden, men det er mest de første tre, jeg ser. Jeg kan også godt lide actionfilm, ”Ocean’s Eleven” for eksempel. Når jeg kommer hjem fra universitetet, er jeg træt, så der skal jeg bare underholdes. Jeg kan godt finde på at se ”Rambo”, det synes min kæreste er ret sjovt.
The following two tabs change content below.

Nanna Nagy

Nyeste indlæg af Nanna Nagy (se alle)