Der er ikke lagt op til det store kampvalg, når de studerende på SDU går til stemmeurnerne senere på måneden. Syddanske Studerende er sikret alle pladser i bestyrelsen og universitetsrådet.

De Borgerlige Studerende har ikke stillet nogen kandidater til valget om pladserne i bestyrelsen og det nyoprettede universitetsråd på Syddansk Universitet. Derfor er organisationen Syddanske Studerende sikret alle fem pladser ved universitetets to øverste organer. Det ærgrer Peter Lykkegaard Hansen, der er formand for Syddanske Studerende.

”Vi synes virkelig, det er synd for demokratiet på universitetet. Nu har vi talt så meget om, hvordan vi kan inddrage de studerende i beslutningsprocessen på universitetet, og så er det kun Syddanske Studerende, der kan stille nogen kandidater. Det er sgu ikke særlig holdbart,” siger den skuffede formand.

Ved tidligere universitetsvalg har Borgerlige Studerende været med i kampen om bestyrelsesposterne. Men det har ikke været muligt at rekruttere kandidater i år. Formand for Borgerlige Studerende, Signe Welander, skriver i en mail, at ingen medlemmer har været interesserede i at stille op til hverken bestyrelse eller universitetsråd.

”Det er hammerærgerligt, men vi kan jo ikke tvinge folk til at stille op til ting, de ikke har lyst til,” skriver Signe Welander i sin mail.

Formanden mener ikke, de studerende ved nok om, hvad det vil sige at engagere sig i studenterpolitik. Det er et problem, som både universitetet og de aktive studerende bør fokusere på, tilføjer hun.

Fra valgkamp til visioner

Peter Lykkegaard Hansen mener, at der nu hviler et større pres på Syddanske Studerende, fordi de står til at blive valgt ind uden modkandidater.

”Det betyder jo, at de studerende ikke får lov til at stemme til de øverste organer. Det er i bestyrelsen, at de vigtigste beslutninger bliver truffet. Så nu vil vi forsøge at lave vores valgkampagne om til en slags visionskampagne, hvor vi inviterer de studerende til nogle diskussioner om, hvordan vi sammen kan øve indflydelse på universitetet.”

Syddanske Studerende sidder i forvejen på de to poster i universitetsbestyrelsen. Og Peter Lykkegaard Hansen synes, at de studerendes indflydelse fremover skal bruges til at løse nogle af de problemer, der er forbundet med universitetets øgede optag.

”Der bliver optaget flere og flere studerende med forskellig baggrund, og det er positivt. Men det stiller også universitetet over for en udfordring. Hvordan får vi skabt rum til alle på universitetet? Det skal vi forsøge at finde ud af,” fortæller han.

Stadig noget at kæmpe om

De studerende på Syddansk Universitet går til valg 20.-21- november. Ved samme lejlighed skal de også vælge repræsentanter til de akademiske råd ved hvert af det fem fakulteter. Her har Borgerlige Studerende stillet kandidater til fire af rådene.

Syddanske Studerende vil derfor fokusere deres valgkampagne omkring de akademiske råd, hvor der er noget at kæmpe om, som Peter Lykkegaard Hansen formulerer det.

[faktabox]

De er sikret pladserne i universitetsbestyrelsen:

  • Simon Damkjær Olesen, Syddanske Studerende
  • Clement Lyngborg Tofterup, Syddanske Studerende

De er sikret pladserne i universitetsrådet:

  • Marie Elisabeth Mollerup Dam, Syddanske Studerende
  • Ida Johanne Eriksen, Syddanske Studerende
  • Patrick Rune Shanahan Henry, Syddanske Studerende

[/faktabox]

Se den samlede liste over kandidater

The following two tabs change content below.

Sebastian Abrahamsen

Nyeste indlæg af Sebastian Abrahamsen (se alle)