Da veninderne drog til København for at studere, blev Nina Toghay tilbage for at læse på Syddansk Universitet i Slagelse. Det har både fordele og ulemper. Mange af hendes medstuderende pendler, og det er ikke helt problemfrit.

For kan man virkelig fylde en fredagsbar, når en stor del af studiekammeraterne bor i en anden by? Kan man holde liv i studiemiljøet på et pendleruniversitet?

Jeg er netop startet på mit 5. semester og har gennem de sidste to år fulgt den udvikling, som Campus Slagelse har været igennem. Det har jeg gjort ved at være aktiv i forbindelse med at få nogle sociale arrangementer op at stå. Derfor vil jeg fortælle lidt om, hvordan det er at være studerende på Campus Slagelse, og hvad det gode studiemiljø indebærer her.

Campus Slagelse er ekspanderet på antallet af ansøgere på de to fakulteter som findes i Slagelse. I den forbindelse er det ingen hemmelighed, at størstedelen af de studerende kommer udefra.

Campus Slagelse er nemlig en smule speciel i forhold til andre store universiteter og skiller sig markant ud fra Syddansk Universitet i Odense. Én ting er, at vores campus er gået fra at være et lille hyggeligt sted til nu at være ekspanderet indenfor det sidste halvandet års tid. Blandt andet i forhold til location da vi er rykket til et nyt universitetsområde – tæt på banegården sådan at det er nemt at pendle til universitetet. Ydermere er Campus Slagelse ekspanderet på antallet af ansøgere på de to fakulteter som findes i Slagelse. I den forbindelse er det ingen hemmelighed, at størstedelen af de studerende kommer udefra. Det er specielt studerende fra Københavnsområdet, der valfarter til Campus Slagelse hver morgen.

Læs også: Hjem til København

Kort sagt: der er sket meget med vores campus, og følgerne af ekspansionen er selvfølgelig mange. Dannelsen af miljøet på universitet har været (og er) en kæmpe udfordring. Dette set i forhold til at det ikke kun er relationen til en studiegruppe, der udgør det sociale liv. Det er lige så meget, at der er nogle samlingspunkter som fester og arrangementer på universitetet, der gør, at det er sjovt at bonde med andre studerende.

Her er der endnu en problemstilling, der dukker op, og som man ikke kan se bort fra. I og med at Campus Slagelse er præget af studerende, der ikke er bosat i Slagelse, så har de også et liv et andet sted med arbejde, venner og kæreste. Derfor er det en stor udfordring at holde på de studerende hver fredag for at deltage i fredagsbaren. Over de sidste to år har vi fået en rigtig hyggelig bar, og et par gange om året bliver der holdt nogle større arrangementer, hvor de studerende viser stor interesse, og i starten af oktober afholdes der en stor semesterstartsfest. Så det kan altså godt lade sig gøre at få nogle fede arrangementer op at stå, hvor interessen er stor, og hvor vi holder på de studerende til lidt ud på natten.

Hvis ekspansionen og interessen for at studere i Slagelse fortsætter, så ser fremtiden bestemt lys ud!

Der er negative og positive ting ved, at mange af de studerende, der går på Campus Slagelse, ikke er bosat i byen. Det gode er, at man har en relation til en masse mennesker i både Slagelse og Københavnsområdet. På den måde relaterer man sig på en anden måde til dit universitet, end hvis man boede i en storby.

En anden negativ ting er selvfølgelig, at de studerende gerne vil hjem, når de har fri. Ydermere rammer det vores studiemiljø hårdt, fordi det er sværere at opretholde mindre arrangementer og antallet af besøgende i fredagsbaren hen over semestrene. Men alt i alt går det i den rigtige retning, og hvis ekspansionen og interessen for at studere i Slagelse fortsætter, så ser fremtiden bestemt lys ud!

 

The following two tabs change content below.

Gry Janum

Nyeste indlæg af Gry Janum (se alle)