Hvis Syddansk Universitet ikke er første prioritet, må universitet kæmpe mere for at give de studerende lyst til at blive. Det fortæller rektor Jens Oddershede.

Hvad betyder det for SDU, hvis en del studerende kommer her, men i virkeligheden helst vil til København?

”Det betyder i hvert fald, at vi er nødt til at være ekstra attraktive, når studerende kommer med det udgangspunkt, at de hellere vil være et andet sted. Så de får lyst til at fortsætte. Det giver et ekstra pres. Men det mener vi også, vi kan leve op til.”

Hvad gør I for at leve op til det ekstra pres?

”Vi vil gerne være det bedste sted at studere. Rigsrevisionens rapport viser, at Syddansk Universitet har flest timer, og fremover tilbyder vi en garanti på tolv timer om ugen. Men vi vil også være bedst på kvaliteten af undervisningen og på de interessante fag, vi tilbyder. Altså både omfang og kvalitet. Så selvom man ikke har valgt os på forhånd, og det, tror jeg, handler om geografi, hvor ens venner og bekendte er, håber vi at kunne gøre os attraktive, når man først er kommet. Hvis vi kan gøre SDU til det bedste sted at studere, tror vi efterhånden, det vil rygtes, så man vælger os som første prioritet.”

Hvad skal man så gøre ved det, hvis problemet er geografien?

”Vi kan jo ikke placere Københavns attraktioner i Odense. Vi må acceptere, at vi har den geografi, vi har. Men hvis man kigger ud i verden, ligger nogle af de mest attraktive universiteter i små bysamfund.”

The following two tabs change content below.

Nina Aagaard

Nyeste indlæg af Nina Aagaard (se alle)