Hver måned bringer RUST et telegram fra en studerende på SDU.

Denne måned svarer Kogulan Kugathasan på spørgsmålet:

”Hvad er det gode studiemiljø for dig og dit campus?

Fiskerby. Udkantsdanmark. Tørre tæsk. Fordommene om Esbjerg er mange. Men i Esbjerg har vi faktisk det hele – i mindre målestok. Heriblandt en afdeling af Syddansk Universitet, som år efter år tiltrækker unge fra hele landet. I år er bestemt heller ingen undtagelse. Ansøgningerne er kommet ind, og ca. 140 studerende har fået bekræftet deres studieplads på Syddansk Universitet i Esbjerg.

Det er ikke særlig mange målt op mod Campus Odenses ca. 3300 studerende, men vi har noget at tilbyde, som ikke kan læses andre steder i landet. Specielt for SDU i Esbjerg er netop studierne Sociologi og kulturanalyse samt Miljø og ressource management. Sammensætningen er speciel, og de tiltrækker stor interesse fra de nye ansøgere.

På universitetet gøres der meget for, at du føler dig velkommen, og de studerende har det godt. Grundet antallet af studerende så etableres der tæt kontakt mellem undervisere og studerende, hvilket gør, at man naturligt søger råd hos underviseren ved problemer.

Studiemiljøet er meget intimt, hvor alle kender alle på studiet. Gennem det sociale tilholdssted, Beach Bar, skabes bl.a. kontakten til de andre studieretninger. Her kan der slappes af over en evt. forfriskning, som gerne suppleres med et brætspil, bordfodbold eller en gang pool.

På Campus arrangeres der ofte sociale arrangementer eller aktiviteter, der ligger ud over det faglige. Der har i det forgangne år været sportsarrangementer, hvor man på tværs af studieretninger konkurrerede i krævende sportsdiscipliner.

Så selvom vores Campus i Esbjerg ikke er så stort, så kan det gode studiemiljø tydeligt mærkes. Det faglige niveau ligger højt, og faciliteterne er fremragende. Esbjerg er et fantastisk sted at studere.

The following two tabs change content below.