Midt i eksamenslæsningen fik Jetsi Kain koncertaftaler, management og kontrakt med et pladeselskab. RUST besøger bunkeren, mens de øver.

Jetsi Kain øver tre meter under græsset i Fælledparken: ”Vi går meget op i sikkerheden”, joker Frederik Gøtzsche. Nede i den dunkle bunker er der lige præcis plads til guitar, bas, keyboard, trommer, Jetsi Kain og en ramme Harboe. Øvelokalet ligger tæt på, hvor de bor, og det er billigt at leje.

[faktabox header=”Jetsi Kain”]

  • Frederik Gøtzsche og Jakob Bøcher Müller
  • Udgiver EP i denne måned
  • Har kontrakt med Tigerspring og We Do Management.
  • På blogs bliver deres lyd sammenlignet med Beach Boys, The Beatles og Simon and Garfunkel.

[/faktabox]

Duoen med band

Foto: Carolina Marie Segre Høyer

Fra venstre: Jeppe Hedal, Vincent Dreyer, Frederik Gøtzsche, Mikkel Kristiansen og Jakob Bøcher Müller. Derudover er Benjamin Fischer også med i bandet.

I en bunker under Fælledparken

Foto: Carolina Marie Segre Høyer

”Det er ligesom at repetere, så man kan stå op om natten og lire det af”, siger Jakob Bøcher Müller. Jetsi Kain er gået under jorden i Fælledparken, hvor de finpudser sange til deres første koncert med band.

Foto: Carolina Marie Segre Høyer

Duoen fik kontrakt, før de havde spillet en eneste koncert. Den 20. februar lagde de singlen ”I’m in Control” ud på Facebook. Den blev delt af deres venner, begyndte at blive omtalt på blogs og spillet i radioen, fortæller Frederik Gøtzsche.

Foto: Carolina Marie Segre Høyer

På kun en uge fik duoen hele pakken: pladeselskab, management og koncertaftaler.

Foto: Carolina Marie Segre Høyer

”Det er fedt, at der er andre end os, der går op i det. At der sidder en mand på et kontor og arbejder på det samme, som vi gør hernede i bunkeren,” siger Frederik Gøtzsche.

Foto: Carolina Marie Segre Høyer

Der er kommet en god vibe omkring Jetsi Kain. Men det er jo ikke fordi vi er noget, vi sidder bare her i en bunker og drikker øl.

Foto: Carolina Marie Segre Høyer

Frederik Gøtzsche og Jakob Bøcher Müller læser begge på Københavns Universitet. Mens de gik til møder med folk fra branchen, var Frederik Gøtzsche til eksamen i anatomi og fysiologi. Når han sad hjemme med bøgerne, ventede han bare på, at telefonen ville ringe.

Drømmen

Foto: Carolina Marie Segre Høyer

Frederik Gøtzsche: ”Det er en drøm, vi altid har haft. Når vi gik ture sammen i gymnasiet, sagde vi altid ’hvad nu hvis’. Og så sker det faktisk. Så kan man ikke andet end at være glad.”

The following two tabs change content below.

Nina Aagaard

Nyeste indlæg af Nina Aagaard (se alle)