Rektor har længe drømt om, at campus i Odense blev en slags landsby fuld af servicefaciliteter for de studerende. Sidste år blev det muligt for forretningsdrivende at leje sig ind. Kun en enkelt har benyttet sig af tilbuddet.

For et år siden åbnede SDU i Odense muligheden, for at forretningsdrivende kan leje sig ind i lokalerne på campus. Rektor, Jens Oddershede, drømmer blandt andet om, at der kan åbne en cykelsmed på campustorvet, så de studerende ikke behøver slæbe sig hjem på flade dæk.

Indtil videre er der dog kun én enkeltmandsvirksomhed, der har benyttet sig af tilbuddet. Det hænger muligvis sammen med, at universitetet ikke har gjort ret meget for at tiltrække de forretningsdrivende.

[quotebox]Det er ikke noget, vi er ude at slå på stortromme for. Vi har slet ikke faciliteter nok til at kunne annoncere efter forretningsdrivende selv[/quotebox]

”Det er ikke noget, vi er ude at slå på stortromme for. Vi har slet ikke faciliteter nok til at kunne annoncere efter forretningsdrivende selv”, siger rektor, Jens Oddershede.

Selvom der kan synes langt til det nærmeste sukkerfix, når kantinen lukker klokken 16, er det ikke en del af rektors plan, at der skal åbne en kiosk på campus. Det er der ikke faciliteter til. Jens Oddershede henviser desuden til det nye kollegiebyggeri mellem Campusvej og Niels Bohrs Allé, hvor der muligvis også bliver plads til et butikstorv.

Der er dog stadig ingen planer om at række ud til byens forretningsdrivende og gøre dem opmærksomme på muligheden for at leje sig ind på campus.

”Hvis vi skal annoncere, skal mulighederne også skaffes. Så lige nu giver vi det tid til at udvikle sig”, siger Jens Oddershede.

Den ene mand, der indtil videre har åbnet forretning på campus, tilbyder reparation af Apple-udstyr til studerende og undervisere. Andre interesserede virksomheder kan henvende sig til universitetsdirektøren og bygningsledelsen.

”Så tager vi den derfra”, afslutter Jens Oddershede.

The following two tabs change content below.

Sofie Tanashka Olsen

Nyeste indlæg af Sofie Tanashka Olsen (se alle)