Nikolaj Nørlund, musiker

 • Bog: A Visit From the Goon Squad af Jennifer Egan

  Ja, jeg ved ikke, hvor forårsagtig den er, men jeg har lige læst den, og det er forår, så det kvalificerer vel. Det var den helt rigtige bog for mig lige nu. Den foregår i sådan et rockagtigt miljø, men den springer i både tid, sted og synsvinkel. Så en person kan være biperson i et kapitel og fortæller i næste. 25 år efter. Virkelig frisk og flot roman.
 • Film: Manhattan af Woody Allen
  Jeg tænkte forår > forelskelse > Manhattan. Mest på grund af slutscenen, hvor Woody finder ud af , at han faktisk er forelsket i Mariel Hemmingways figur og spurter gennem Manhatten for at nå hende, inden hun rejser til London. Det er sådan en fin beskrivelse af forelskelsens underlige veje.
 • Album: Closer af Joy Division
  Forårets paradoks er, at midt i glad-i-låget-viben er det samtidigt højtid for selvmord og depressioner. Og det er egentlig ikke, fordi jeg betragter Closer, som en suicidal-plade, men den har en nærmest overnaturlig, afklaret stemning, som jeg godt kan spinde ind i foråret.

Kim Andersen, statskundskab, SDU Odense. Foto: Michael Nguyen

Kim Andersen, statskundskab, SDU Odense

 • Bog: Alkymisten af Paulo Coelho
  Det er den tid på året, hvor man skal ud. Tid til opbrud og fornyelse. Alkymisten, skrevet af brasilianske Paulo Coelho, handler om dette. I selskab med fårehyrden Santiago drager man ud på en rejse, der handler om at forfølge ens drømme og finde sig selv. Bogen er fuld af livsfilosofi og giver stof til eftertanke – både til ens eget liv og den verden, vi lever i.
 • Film: Trillinger fra Belleville (Les Triplettes de Belleville) af Sylvain Chomet
  Også i den franske animationsfilm Trillingerne fra Belleville handler det om at forfølge ens drømme. Det er kampen mellem det gode og det onde. Det er anderledes, medrivende og smukt. I filmen møder man Madame Souza, en ældre dame, der bor sammen med sit melankolske og livstrætte barnebarn, Champion. Men med hjælp fra bedstemoderen genfinder drengen livsglæden gennem cykelsporten. Champion bliver professionel cykelrytter og skal deltage i Tour de France. Men så dukker den franske mafia op og kidnapper Champion, og bedstemoderen må igen i aktion…
 • Album: Death Valley Sleepers af Death Valley Sleeper
  Det danske band Death Valley Sleepers har netop udgivet deres debutalbum. Og det på et meget passende tidspunkt, for musikken er fuld af forår og ny energi. Man får lyst til at sætte sig på cyklen og race derudad som en anden Champion. Det er melodiøst, støjende, psykedelisk rock. Og det flyder som smør i øregangene. Fyld tasken med et par øl og en bold og sæt kursen mod den nærmeste park – sommeren er på vej!
The following two tabs change content below.

Christian Birk

Nyeste indlæg af Christian Birk (se alle)