Universitetspræsten på SDU i Odense tager imod folk og religioner af alle arter. ”Jeg har aftalt med Oddershede, at jeg står til rådighed for alle”, siger han.

På et lille kontor skråt over for campustorvet sidder universitetspræsten, Jens Buchwald Andersen. Her tager han imod alle med alle slags problemer, lad det være personlige, sociale eller faglige af slagsen.

”Jeg står per princip og overbevisning til rådighed for alle”, siger han.

Mange ikke-kristne besøg

Jens Buchwald Andersen fortæller gerne om sine besøgende som helhed. Ikke enkeltvis. Han har tavshedspligt. For eksempel er han glad for at fortælle, at der kommer mange muslimer i søgningen efter råd, både til studierne og livet.

En anekdote, Jens Buchwald Andersen plejer at fortælle, er om den gang, han blev hasteindkaldt til en dåb af et døende nyfødt barn.

”Moren var kristen og faren muslim, men den velsignelse, jeg gav, var så gammel, at den hverken tilhørte kristendommen eller Islam. Det var guds velsignelse. Den gav dem begge fred”, fortæller Jens Buchwald Andersen.

Principielt og af overbevisning er jeg til stede for alle studerende

Historien symboliserer meget godt universitetspræstens syn på de forskellige religiøse retninger, han møder på Syddansk Universitet. Ligesom velsignelsen vil han gerne dække dem alle.

”Principielt og af overbevisning er jeg til stede for alle studerende. Derfor samarbejder jeg ikke mere med KFS (kristen studenterorganisation, red.), end jeg gør med MSU (muslimsk studenterorganisation, red.),” siger han.

Jeg er grundtvigianer. Menneske først og kristen så

 

Præstecoachen

N.F.S. Grundtvig var som bekendt en lærd mand, og det er også som sådan en, at Jens Buchwald Andersen arbejder. Som cand.theol. kan han først og fremmest bidrage med teologiske og religionsfilosofiske råd, men som akademiker giver han også råd om, hvordan du kan forholde dig til dit studie.

”Der er jo også det, der hedder studietvivl, og det er der ikke altid tid til. Hvis man ikke er med på beatet kører toget, og man har ikke tid til at være i tvivl”, siger universitetspræsten.

Og det er her, han kommer ind i billedet. Selvom han samarbejder med studievejlederne på de forskellige uddannelser, slår Jens Buchwald Andersen fast, at de ikke altid har den fornødne tid eller kompetence. Det har han.

”Måske bliver vi mere og mere opfattet som coaches”, slutter Jens Buchwald Andersen af om sig selv og sine præstekolleger på universiteterne i Danmark.

This is box title

Læs mere om universitetspræsten på på SDU.dk

Her skriver han, at ”det er en god ide først at træffe aftale om samtale pr. telefon eller e-mail”.

 

The following two tabs change content below.

Johan Eriksen