Lucia Odoom, Radiovært, Danmarks Radio

 • Bog: Ud og stjæle heste af Per Petterson
  Jeg ville egentlig gerne have anbefalet noget forårsagtigt litteratur, men jeg læser rigtig mange norske bøger, så det bliver Ud og stjæle heste, som jeg vil fremhæve.
  Det hele foregår ude i en skov, og jeg kan nærmest se min eget åndedræt, mens jeg læser bogen. Jeg kan mærke den friske vind og dufte den mandlige hovedpersons barndom, når han tager mig tilbage til drengenarrestreger, skelsættende manddomsprøver og forelskelser. Når anemonerne begynder at pible frem, så sæt dig på en bæk i en skovlysning og tag med Per Petterson ud og stjæle heste i barndommens gade.
 • Film: The Tree of Life af Terrence Mallick
  Det er en af de smukkeste film, jeg nogensinde har set. Jeg forstår overhovedet ikke handlingen, men billederne er så smukke! Det, jeg fik ud af den, var, at den handler om at miste, men også om livets opblomstring og forfald. Jeg så den aftenen inden, jeg skulle rejse fra min kæreste, som bor i San Fransisco, og vi holdt i hånden under hele filmen, og jeg var glad for, jeg så den sammen med ham. Se ”The Tree of Life” sammen med en, du holder af.
 • Album: Color Green af Sibylle Baier
  Den tyske sangerinde Sibylle Baier optog fra 1970 til 1973 en lang række sange. Det var Sibylle, en båndoptager og en guitar. Sangene reflekterer over tabt tid, hverdagsbilleder og mennesker. Sangene er som små musikalske lysbilleder. Hun taler nærmest, mens hun synger, og hun nynner, som om hun bare er ude at gå en spadseretur. Sibylle Baier valgte et stilfærdigt liv som mor og hustru i USA i stedet for at forfølge en drøm om at blive musiker. Sangene var ikke tiltænkt et publikum. Alle hendes sange blev først udgivet 30 år efter, hun indspillede dem.

Jannik Dahl Pedersen, Medievidenskab, SDU Odense

 • Album: Boots Electric af Honkey Kong
  Honkey Kong er frontmanden for Eagles of Death Metals lidt mere elektroniske udspil. Det er en glad, selvironisk og til tider melankolsk plade om kærlighed og andre åndssvage ting. Perfekt til dagen hvor man lige har fundet sine solbriller frem og begiver sig ud mellem forårets unge træer på cykel – uden egentlig at skulle noget…
 • Bog: My Booky Wook af Russell Brand
  En lidt ældre bog og den er også senere blevet fulgt op af en efterfølger. Jeg elsker sprog, og Russell Brand udfordrer spændevidden for det engelske sprog i denne bog om, hvordan afhængighed af alverdens euforiserende stoffer kan føre til sex og stjernestatus.
 • Film: Skyskraber af Rune Schjøtt
  Denne fantastiske film er, ifølge mig, den fineste komedie, Danmark har spyttet ud siden Blinkende Lygter. Og med et soundtrack af Jonas Bjerre bliver denne lille for-for-forstadskomedie en underfundig fortælling om kærlighed mellem en blind jomfru og en fyr med en forhudsforsnævring. Danmark vendte den ryggen i biografen, så hjælp den til succes på DVD.

The following two tabs change content below.

Mads Frimann