Musklerne dirrer i takt med hestenes sikre galop. De passerer lægterne i høj fart og bringer et sus hen over publikum. Opvarmningen er dog kun lige begyndt, og den sidste og vigtigste disciplin venter forude på Royal Canin Arena i Odense – Golden Cup finalen. Hestenes varme ånde ligger som en tung tåge henover den spot-belyste væddeløbsbane. Aftenens mørke danner ramme om kamppladsen.


Opvarmning inden Golden Cup finalen. ”Hestene kan mærke alt. De ved præcis hvordan showet skal foregå. Så de er også spændte nu, inden det hele går i gang”, forklarer den faste fotograf for Royal Canin Arena.

 


Gulvtæppet breder sig som en rød løber ud i restauranten. Universet af håbefulde og fint påklædte mennesker er skabt på grund af de vigtige heste, der gerne skal bringe penge hjem. Tjenerne er trukket i pingvinen. Kvinderne har satset på perlerne og mændene på poloen. Ud af højtalerne kommer ”Cause you got to hang on now, got to hang on…”.

 


John Bentsen, 52 år.
John Bentsen har spillet siden 1977. Især fællesskabet får ham til at vende tilbage til banen. Når det er sommer kører gutterne til Århus, Billund, Ålborg med mere – og så får de pandekager med is. Derudover tager John Bentsen og gutterne gerne på tur til Sverige om sommeren for at se hestevæddeløb. ”Hellere spille pengene op, end at spise dem op”, forklarer den inkarnerede spiller og griner, imens han tager en bid af konens hjemmebagte klejne. Og så er det stemningen, der trækker. ”Man ved aldrig hvem man kommer til at snakke med her. Desuden lærer man ikke noget af at se væddeløb på kassen. Man skal være der”, konstaterer John Bentsen.

 

Ida Marlene Larsen, 23 år.
”Jeg har travblod i årene”, siger Ida Marlene Larsen. Familien er gennemført entusiaster inden for hestevæddeløb. Dog kommer hun hovedsageligt for at være social, spise god mad og selvfølgelig også for at spille og mærke spændingen. Ida holder af at se på hestevæddeløb om sommeren. ”Entreen er billig, og så er det helt perfekt med picnic på den grønne plæne. Alle mennesker er glade, og så får man noget frisk luft”, fortæller Ida Marlene Larsen. ”Ligesom for 20-30 år siden, hvor det var en typisk familieudflugt. Det skulle danskerne helt klart til at gøre igen. Det giver så mange gode minder”.

 


Målstregen er aftenens fokus. Hest som gæst er alle kommet for at vinde.

 


1.500.000 kroner blev der cirka spillet for 14. december 2011. Fordi Sverige og Norge også så med på tv og satsede på hestene.

 


Golden Cup finalen er skudt i gang.

 


Efter løbet er der kun lyset fra projektørerne tilbage.

 

The following two tabs change content below.

Iza Bahn Havelund

Nyeste indlæg af Iza Bahn Havelund (se alle)